Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Καλοκαίρι 2015 στην Μακρυνεία - Λιθοβούνι

11ο ΠΑΝΛΙΘΟΒΟΥΝΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος, οι διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου μας και το 11ο Πανλιθοβουνιώτικο Αντάμωμα, στην πλατεία του χωριού μας Άκρες, στις 14 και 15 Αυγούστου 2015.
Παρά την μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας και τους κατοίκους της, παρά το γεγονός για τους παραπάνω λόγους, ότι πολλοί συγχωριανοί μας ήθελαν να παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις, αλλά δεν κατάφεραν να δώσουν το παρών, εάν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι στην περιοχή της Μακρυνείας, πραγματοποιούνταν την ίδια βραδιά άλλες έξι ( 6 ) πολιτιστικές εkδηλώσεις, σε διάφορα χωριά, το 11ο ΠΑΝΛΙΘΟΒΟΥΝΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ και οι εκδηλώσεις του Συλλόγους μας στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Οι χωριανοί μας σύσσωμοι, αλλά και φίλοι του Συλλόγου και του χωριού μας, παρευρέθησαν στις εκδηλώσεις μας και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.
Το απόγευμα της 14ης Αυγούστου οι εκδηλώσεις μας άρχισαν με τους Αγώνες Δρόμου των παιδιών κάθε ηλικίας. Όταν έπεσε το σκοτάδι, το χορευτικό τμήμα του Π.Ε.Σ.Α.Γαβαλούς , με τον χοροδιδάσκαλό του Τσιάμη Θεοφάνη μας παρουσίασαν όμορφους παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς και στην συνέχεια ακολούθησε γλέντι, με μουσική D.J. Οι Λιθοβουνιώτες γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Την επόμενη ημέρα, οι εκδηλώσεις άρχισαν με τους χαιρετισμούς που απηύθυναν στους παρευρισκόμενους, ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Δημήτρης Αλεξανδρής, ο Πρόεδρος του χωριού μας Κώστας Αλεξανδρής ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Καζαντζής Νικόλαος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου κ. Μαρία Παπαγεωργίου. Στη συνέχεια βραβεύθηκαν οι νικητές των αγώνων και ακολούθησε μουσική βραδιά με την λαϊκοδημοτική ορχήστρα του Βασίλη Παπαδογιώργου, που διασκέδασε τους παρευρισκόμενους μέχρι το πρωί.
Και τις δύο ημέρες λειτούργησαν στην πλατεία του χωριού μας έκθεση φωτογραφίας, έκθεση βιβλίου Αιτωλ/κου ενδιαφέροντος και έκθεση παραδοσιακών και τοπικών προϊόντων.
Τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Καζαντζής Νικόλαος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου κ. Μαρία Παπαγεωργίου , ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας κ. Σάββας Αυγέρης, οι πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων Λιθοβουνίου κ. Κων/νος Αλεξανδρής, Καψοράχης κ. Χρήστος Βδουκάκης και Δαφνιά κ. Γιώργος Ανδριτσόπουλος, οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου μας, Φώτης Καλουδιώτης και Πέτρος Αμερικάνος, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΑΓ κ. Ανδρέας Γούλας με τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου και Πρόεδρο των Παλαιμάχων του Κεραυνού Γαβαλούς κ. Μάκη Μπεσίνη και τα μέλη του Δ. Σ. κ.κ, Κώστα Καζανά και Βασίλη Γεωργακόπουλο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καψοράχης κ. Κώστας Κουμπουλής και το μέλος κ. Θανάσης Πλατανιάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δαφνιά κ. Κώστας Σκλαβούνος και ο Αντιπρόεδρος κ. Μπάρλας, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γαβαλιωτών Αθήνας κ. Γιώργος Τσάτσος καθώς και ο πρώην Πρόεδρός του κ. Παναγιώτης Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Κάτω Μακρυνούς « Μακρυνειακός» κ. Τσιαντής, ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Μακρυνείας κ. Γιώργος Σαλευρής, ο Ποιητής και γαμβρός του χωριού μας κ. Φώτης Σακαρέλλος και οι χορηγοί του Συλλόγου μας κ.κ. Θεόδωρος Τσόγκας, Ανδρέας Αλεξανδρής, Ηλίας Γιαννέλος, Λουκάς Πλαστράς, Γιώργος Σκούρας και Γιώργος Κουμπουλής.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας στην συνεχή παρουσία στις εκδηλώσεις του Χρήστου Επ. Γιαννέλου και στην προσφορά του στο χωριό μας από την θέση του Ιεροψάλτη επί σειρά ετών και μάλιστα αφιλοκερδώς.
Το 11ο Πανλιθοβουνιώτικο Αντάμωμα πέρασε στην ιστορία. Συνεχίζουμε την επιτυχημένη ανοδική πορεία του Συλλόγου μας γιατί δύναμή μας είναι η αγάπη και η στήριξη των μελών και των φίλων μας, θα συνεχίσουμε να παράγουμε ΕΡΓΟ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

















Δεν υπάρχουν σχόλια: