Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή Διατροφή:
Γεύση, Υγεία και Ποιότητα Ζωής
Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015
Δημοτική Αγορά Αγρινίου 8:30-14:00
8:30 Οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου και
ελιάς σε μαθητές Γυμνασίων
Δρ Τερτιβανίδης Κώστας Δ/ντης ΔΑΟΚ
ΠΕ Χαλκιδικής,
Δρ Ζηνοβιάδου Κυριακή, Επ. Καθηγήτρια, Κολέγιο Περρωτής, Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή
Θεσ/νικης.
Ψηλού Βασιλική, Γεωπόνος, Ειδίκευση στην Οργανολ. Αξιολ. Ελαιολάδου
8:30 Παιδομαγειρέματα
σε παιδιά του νηπιαγωγείου από τοπικούς chef, ΚΔΑΠ Αγρινίου ‘Η Φαντασία’
10:00 ‘Το ελαιόλαδο στη διατροφή των παιδιών’ Μαίρη
Λυμπέρη, Κλινικός Διατροφολόγος , MSc στη Διατροφή και Δημόσια Υγεία
Αίθουσα Επιμελητηρίου Αιτ/νιας 11:00-16:00
11:00 Επιστημονική
ημερίδα ‘Στρατηγικές Αγροτικής
Ανάπτυξης: Κοινά Δίκτυα Προώθησης Τοπικών Προϊόντων’ Τμήμα Διοίκησης
Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών, Εταιρεία
Αγροτικής Οικονομίας, Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής Δήμου Αγρινίου
Δημοτική Αγορά Αγρινίου 17:00-23:00
17:00 Παιδομαγειρέματα σε παιδιά του
ΚΔΑΠ Αγρινίου ‘Η Φαντασία’ από τοπικούς chef
18:00 ‘Μαγειρεύω καλλυντικά’ Μαρία Σεραφιμίδου,
Η συγγραφέας θα παρασκευάσει καλλυντικά μπροστά στο κοινό
19:00 Εγκαίνια εκθέσεων
·
Τυποποιημένων προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου
(συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο Αιτ/νιας)
·
Φωτογραφίας
και video με θέμα ‘Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή Διατροφή:
Γεύση, Υγεία και Ποιότητα Ζωής’ (μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)
·
Φωτογραφίας με θέμα ‘Μεσογειακή Διατροφή ως τέχνη και
επικοινωνία’ -ART 8
του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου
20:00 Επίδειξη
τοπικών εδεσμάτων από συλλόγους, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις εστίασης κλπ.
20:30 Μουσικοχορευτική
βραδιά με συμμετοχή των χορευτικών του Δήμου Αγρινίου, των ΚΑΠΗ και του
Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου καθώς και της χορωδίας του
Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου
Σάββατο 17
Οκτωβρίου 2015
Αίθουσα Επιμελητηρίου Αιτ/νιας 9:00-14:00
9:00 Επιστημονική ημερίδα με θέμα ‘Προϊόντα
ελιάς στη Μεσογειακή Διατροφή: Γεύση, Υγεία, Ποιότητα Ζωής’ με
ενημερωτικές διαλέξεις και τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων σε θέματα
·
Ποιότητας (Χριστοπούλου Έφη, Τάσσου Χρυσούλα)
·
Υγείας (Κανέλλου
Αναστασία)
·
Μεσογειακής
Διατροφής και ελαιοκομίας (Χαρτζουλάκης Κώστας, Μαραζιώτη
Ειρήνη, Μάλαινος Φώτιος)
·
Προώθησης ( Καραντώνης
Παναγιώτης, Ράππου Μαγδαληνή)
·
Ελαιοκομίας (Ακριβή
Κούκη, Τσακανίκας Δημήτρης, Τσιρογιάννη
Βασιλική, Ζυγούρη Σοφία, Γουρούνα Αθανασία)
Δημοτική Αγορά Αγρινίου 17:00-22:00
18:00 Έκθεση
τοπικών προϊόντων -Επιμελητήριο Αιτ/νιας
18:30 ‘Πώς θα μεταδώσουμε στη νέα
γενιά τα οφέλη των προϊόντων της ελιάς’
Ειρήνη Μαραζιώτη,
Εκπαιδευτικός & Σύμβουλος Διατροφής-Κέντρα Μεσογειακής Δίαιτας
19:00 Zωντανή επίδειξη τοπικών συνταγών μαγειρικής/ ζαχαροπλαστικής με ελαιόλαδο
σε συνδυασμό με τοπικά προϊόντα από τον διακεκριμένο σεφ Χριστόφορο Πέσκια.
20:00
Μουσική
βραδιά
Κυριακή 18
Οκτωβρίου 2015
Πλατεία Δημοκρατίας 16:00
-20:00
16:00 Αθλητικές εκδηλώσεις
·
Αγώνας δρόμου: ο Γύρος της Πόλης ‘Μεσογειακή Διατροφή και Άθληση’
·
Ποδηλατοδρομία στους παραδοσιακούς ελαιώνες της
Ρουπακιάς-Velocity bikes
18:00 Βράβευση μαθητών που συμμετείχαν στο
Μαθητικό Διαγωνισμό φωτογραφίας και video με θέμα ‘Προϊόντα ελιάς στη
Μεσογειακή Διατροφή: Γεύση, Υγεία και
Ποιότητα Ζωής’
18.30 Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου