Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Χειροτονία ιερέως στην Ματαράγκα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την δέουσα ιεροπρέπεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π.Ευαγγέλου Ασπρογιάννη, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ματαράγκας.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί, για να προσευχηθεί για τον νεοχειροτονούμενο ιερέα ο οποίος κατάγεται από το Αγρίνιο και είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στον χειροτονητήριο λόγο του, ο π.Ευάγγελος αναφέρθηκε κυρίως στην ευθύνη και στο μεγαλείο της ιερωσύνης. Έκλεισε δε τον λόγο του αναφέροντας και ευχαριστώντας θερμά όλα τα πρόσωπα, κληρικούς και λαϊκούς που συνέβαλαν στην μέχρι τώρα πνευματική πορεία του. Ιδιαιτέρως όμως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά για την μακροχρόνια πατρική αγάπη και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.Δημήτριο για την προσφορά στις σπουδές του στην Βελλά, αλλά και για την επί σειρά ετών πατρική αγάπη και αληθινό ενδιαφέρον για την πνευματική του πορεία.
Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς μίλησε για το ασύγκριτο μεγαλείο της ιερωσύνης επισημαίνοντας την εντονότερη πνευματική ζωή που θα πρέπει να ζει ο κάθε κληρικός άμα τη χειροτονία του, για να διατηρεί πάντοτε άσπιλη και αμόλυντη την ιερωσύνη του.
Συνεχάρη επίσης ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς τους γονείς του νέου ιερέως καθώς και την πρεσβυτέρα του η οποία στις δύσκολες μέρες που διανύουμε δέχθηκε να γίνει πρεσβυτέρα.
Στο τέλος, ο νέος ιερεύς δέχθηκε συγκινημένος εγκάρδιες ευχές από όλους τους φίλους και συγγενείς του που ήρθαν από το Αγρίνιο καθώς και από τους κατοίκους της Ματαράγκας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: