Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Οι κόντρες πήγαν… Μακρυνεία!

Προχθές με αυτοκίνητα και χθες με δίκυκλα, δεκάδες νεαροί από την ευρύτερη περιοχή, επιδίδονται σε αγώνες ταχύτητας στον κεντρικό δρόμο της Μακρυνείας, από το ύψος των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ κοντά στις Παπαδάτες.
Εκεί οι νεαροί προχωρούν σε κόντρες και σε επιδείξεις των οδηγικών τους ή μηχανικών δυνατοτήτων των τροχοφόρων τους, παίζοντας τη ζωή τους κορώνα – γράμματα και προκαλώντας εύλογα ανησυχία στους κάτοικους της περιοχής, αλλά και περαστικούς οδηγούς που επικοινώνησαν σχετικά με το agriniopress.gr.
Οι περισσότεροι νέοι προέρχονται από το Αγρίνιο , προτιμώντας την περιοχή από την εθνική οδό, για έναν απλό λόγο: Η Μακρυνεία δεν ανήκει στην δικαιοδοσία της Α/Δ Ακαρνανίας, αλλά στην Α/Δ Αιτωλίας και την Τροχαία του Μεσολογγίου, ενώ είναι παράλληλα αρμοδιότητα του Αστυνομικού Τμήματος της Γαβαλούς, που μάλλον δεν φαίνεται να μπορεί να αντιμετωπίσει προς το παρόν την εξέλιξη αυτή.
Ετσι, τις τελευταίες μέρες, οι κόντρες στο σημείο κάνουν την εμφάνιση τους και με δεδομένη την κατάσταση του δρόμου, την στενότητα κλπ, η κατάσταση τείνει να καταστεί άκρως επικίνδυνη και για τους ριψοκίνδυνους νεαρούς οδηγούς αλλά και για τους ανυποψίαστους διερχομένους.
Να θυμίσουμε πως το «σπορ» είναι αρκετά διαδεδομένο στην περιοχή και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατοντάδων νέων που συνωστίζονταν μέχρι πέρυσι στην εθνική οδό και μάλιστα προ τριών ετών περίπου, είχαν έρθει και σε αντιπαράθεση με αστυνομικές δυνάμεις, που επιχείρησαν να τους απομακρύνουν! Έτσι, εξαιτίας του περιορισμού του φαινομένου, οι διοργανωτές αυτών των events, τα «μετέφεραν» σε σημείο που τους διασφαλίζει περιορισμένη αστυνομική παρουσία.
Πηγή: http://www.agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: