Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Προς Τριχώνιους:τα υδατοδρόμια έχουν…τρόπο και θα προχωρήσουν - agriniopress

Ξεχάστε τον χαβαλέ ή τον προβοκατόρικο χαρακτήρα που έχει η στήλη ενίοτε. Σήμερα έχουμε μια σοβαρή πρόταση, σοβαρότατη. Και αφορά στους πρώην δήμους που σήμερα έχουν συνενωθεί με το Αγρίνιο γύρω από την Τριχωνίδα, όπως και τον δήμο Θέρμου που ακουμπά σε ένα τμήμα της μεγάλης λίμνης.
Όπως είδαμε προχτές, ο πρόεδρος της Νερομάνας κάλεσε τους εκλεγμένους από τα μέρη του, κάλεσε αντιδημάρχους, τον Γενικό Γραμματέα, τον Συμπαραστάτη του Δημότη και όλο τον κόσμο. Αλλά εξαντλήθηκαν στα προβλήματα της καθημερινότητας χωρίς κάποια καινούρια πρόταση, κάτι ριζοσπαστικό που είναι και της μόδας.
Λοιπόν,επειδή σε αναπτυξιακό νόμο ή ΕΣΠΑ ή κάτι άλλο δεν προβλέπεται να βρεθούν λεφτά για περιμετρικό δρόμο στην Τριχωνίδα- αν βρισκόταν θα άλλαζε τη μοίρα της-η μόνη ελπίδα που έχουν για να δουν τον τόπο τους να παίρνει άλλη αξία είναι να υπάρξει μια εντυπωσιακή και κάπως αντισυμβατική επένδυση. Τέτοια είναι τα υδατοδρόμια,τα οποία στα μουλωχτά εγκρίθηκαν να βοηθηθούν από το επόμενο ΕΣΠΑ, μαζί με άλλα τρία μόνο ακόμη αναπτυξιακά «μεγάλα» έργα στην Ελλάδα. Το γιατί έγινε αυτό ποσώς ενδιαφέρει τους Τριχώνιους, απλά για την ιστορία να πούμε ότι ακούγεται πως ο… βασικός επιχειρηματίας που θέλει να δραστηριοποιηθεί είναι πασίγνωστος μεγιστάνας (και)των ΜΜΕ που παλιά ήταν ο ορισμός της διαπλοκής αλλά τώρα τα πρωτοσέλιδά του στάζουν μέλι για την κυβέρνηση.
Οι άνθρωποι των περιοχών αυτών καλό είναι να ξέρουν ότι στην Αιτωλοακαρνανία προηγείται η Αμφιλοχία στο συγκεκριμένο θέμα και να τρέξουν, μέσω του δήμου Αγρινίου που εκ των πραγμάτων μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα από κάθε άλλο δήμο στην περιοχή. Να πιάσουν την Περιφέρει από το χεράκι, να παρουσιάσουν σχέδιο και μελέτες και να μπουν στη γενική εικόνα μια και η Τριχωνίδα είναι από τις ελάχιστες λίμνες που θα μπορούσαν να φιλοξενούν υδατοδρόμιο.
Φυσικά θα βρεθούν και πολίτες που θα αντιδράσουν για να προασπίσουν περιβαλλοντικά τη λίμνη, Έχουμε ξαναπεί, στην Ελλάδα αν ένα μέρος δεν είναι προστατευόμενο σίγουρα είναι διατηρητέο ή αρχαιολογικός χώρος. Σίγουρα θα πάνε στα δικαστήρια και στους ανάλογους φορείς άνθρωποι που ενδιαφέρονται τα μάλα για το αν θα ενοχλείται από τις προπέλες των υδροπλάνων ή κίσσα, για παράδειγμα. Ή για το αν τα γλανίδια δεν αναπαράγονται σωστά όταν ακούν έλικα… Όλα στο πρόγραμμα είναι και ο καθένας θα δώσει τη μάχη του, σε ευνομούμενο κράτος είμαστε πια, δεν γίνονται πλέον γιουρούσια για να σταματήσουν επενδύσεις στη χώρα.
Οπότε, ας βιαστούν οι Τριχώνιοι γιατί μετά θα είναι αργά. Αν βέβαια θέλουν ξένο κόσμο, επισκέπτες, τουρισμό, έρευνα, αειφορική ανάπτυξη και τα ανάλογα.
η συντακτική αναπτυξιακή μονάδα
Πηγή: www.agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: