Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Εορταστικές εκδηλώσεις εορτασμού Αγίας Φωτεινής Γαβαλούς

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 28 Μαΐου
19:00 -  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός
20:30 - Λιτάνευση Ιερής Εικόνας της Αγίας και Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, Αρτοκλασία.
21:30 - Κλείσιμο χορευτικής χρονιάς με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Π.Ε.Σ.Α.Γ.
Κυριακή 29 Μαΐου
07:00 -  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
************
Στα πλαίσια των Εορταστικών Εκδηλώσεων της Πολιούχου της Γαβαλούς Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στις 28 Μαΐου 2016 και ώρα 17:00μ.μ. θα διεξαχθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των Παλαιμάχων Κεραυνού Γαβαλούς και των Παλαιμάχων της Παναχαικής.
************
Επίσης:
Την Παρασκευή 20 Μαΐου πανηγυρίζει σε ανάμνηση της μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκείας του Θαυματουργού, το ομώνυμο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου στα Καραχαλέϊκα Γαβαλούς. Θα τελεστεί η ακολουθία του όρθρου, καθώς και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Ώρα έναρξης 07:00
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου του εν Μύροις της Λυκείας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα προσφερθούν παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα.
Σημείωση: Το εξωκλήσι βρίσκεται στην Άνω Γαβαλού, σε απόσταση δύο χλμ. από το χωριό ακριβώς πάνω στον δρόμο για την Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής – Κελί.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

εορταστηκε και φετοςβ η εορτη των αγιων κωνσταντινου και ελενης στα κουρτελεικα του δημου αγρινιου .Το απογευμα της παραμονης της εορτης στισ 7 και 15 μμ τελεσθηκε μεγας πανηγυρικος εσπερινος μετ αρτοκλασιας καιν θειου κυρηγματος και ακολουθησε λιτανευση της ιερας εικονος των αγιων περιξ του ναου .Την κυριωνυμο μερα της εορτης τελεσθηκε ορθρος και πανηγυρικη θεια λειτουργια μετ αρτοκλασιας και θειου κυριγματος Την εσπερα της εορρτης τελεσθηκε μεθεορτοςσ εσπερινος ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΛΟΥΣΧ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΗΡΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.