Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Εορτή του Αγίου Αλεξίου στα Κλεισσορρεύματα Αιτωλ/νίας και χειροθεσία εις Πνευματικόν το νέο Αρχιερατικό Επίτροπο Μακρυνείας π.Σπυρίδωνα Ιωάννου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Τιμήθηκε και φέτος σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού, στον μοναδικό Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξίου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στα Κλεισορρεύματα. 
Την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στον Άγιο Αλέξιο, παρέθεσε τις βασικές προϋποθέσεις που οφείλουμε να ζήσουμε ώστε να γίνουμε και εμείς άνθρωποι του Θεού.
Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς χειροθέτησε πνευματικό τον νέο Αρχιερατικό Eπίτροπο Μακρυνείας και εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Φιλίππου Γραμματικούς Μακρυνείας π.Σπυρίδωνα Ιωάννου και έδωσε τις ανάλογες ευχές στο νέο εφημέριο της ενορίας Αγίου Αλεξίου Κλεισορευμάτων π.Ιωάννη Κολοβό. Στην Θεία Λειτουργία παρέστη και ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: