Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Πανηγύρισαν οι Ι.Μ. Κατερινούς Μακρυνείας και Ρέθα Βάλτου

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στις ιστορικές Ιερές Μονές Παναγίας Κατερινούς Μακρυνείας και Ρέθα Βάλτου.

Στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κατερινούς Μακρυνείας, την παραμονή τελέσθηκε η ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού με αρτοκλασία και το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Νεκτάριος Τριάντης, εφημέριος Ι.Ν.Αγίας Τριάδος Αγρινίου.

Τo βράδυ της Πέμπτης τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία και το πρωί της εορτής τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς.

Στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Ρέθα Βάλτου, την παραμονή της εορτής νωρίς το απόγευμα τελέσθηκε Ιερό Ευχέλαιο και στην συνέχεια η ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού με αρτοκλασία και το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος.

Το βράδυ της Πέμπτης τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία και το πρωί της εορτής τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Πλήθος πιστών προσήλθαν το διήμερο 7-8 Σεπτεμβρίου στις Ιερές Μονές που πανηγύριζαν, για να συμμετάσχουν στις Ιερές Ακολουθίες και προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας.

http://www.romfea.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: