Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

«Για το Ζευγαράκι δεν έχει… πλεόνασμα…» ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ οι απεγνωσμένοι πληγέντες από τις πλημμύρες στο Ζευγαράκι

Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ζευγαρακίου, Θ. Παπαδόπουλος: «Για το Ζευγαράκι δεν έχει... πλεόνασμα...»
AΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

οι απεγνωσμένοι πληγέντες από τις πλημμύρες στο Ζευγαράκι
«Για το Ζευγαράκι δεν έχει οικονομικό. πλεόνασμα.»
Χάος, δρόμοι μπαζωμένοι από φερτά υλικά, χωράφια καλυμμένα από μπάζα και απόγνωση στους κατοίκους. Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζευγαρακίου Θ. Παπαδόπουλος μιλώντας στον «ΑΕΡΑΣ FM» και τον Δημήτρη Παπαδάκη περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο Ζευγαράκι πέντε μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στις 1-2 Δεκεμβρίου 2017 και αναφέρθηκε σε όσα δεν έχουν συμβεί από την πλευρά της Πολιτείας για τους πλημμυροπαθείς του Ζευγαρακίου.

Παράλληλα αποκάλυψε πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξει νέα συνέλευση κατοίκων στο χωριό, όπου θα κληθούν και οι βουλευτές του νομού, ενώ αν δεν υπάρξει κάποια πρόοδος ήδη υπάρχει η σκέψη οι κάτοικοι της περιοχής να μεταβούν για διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υποδομών στην Αθήνα.

Ούτε ένα ευρώ αποζημίωση
Ως γνωστόν οι πλημμυροπαθείς του δήμου Αγρινίου δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση! Ούτε το βοήθημα των 586 ευρώ που προβλέπεται για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των πλημμυροπαθών, ούτε και το βοήθημα για την οικοσκευή, καθώς δεν έχουν ακόμη πιστωθεί τα χρήματα από το αρμόδιο Υπουργείο.

Ενώ αναφορικά με τα βοηθήματα των 5.000 ευρώ για τις οικίες και των 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, που θεσμοθετήθηκαν στα πρότυπα της αποκατάστασης των πληγέντων στη Μάνδρα Αττικής, η σχετική απόφαση του ΥΠΟΙΚ δεν έχει λάβει ακόμη ΦΕΚ.

«Ο Δέδες μας υποσχέθηκε πολλά πράγματα, δεν έχει γίνει τίποτα προς το παρόν» είπε ο πρόεδρος της ΤΚ Ζευγαρακίου Θ. Παπαδόπουλος σχολιάζοντας τα όσα δεν έχουν συμβεί δύο μήνες μετά την επίσκεψη στην περιοχή του Γ.Γ. του Υπ. Υποδομών. Ενώ σε σχέση με την μη καταβολή των οικονομικών βοηθημάτων προς τους πληγέντες και παράλληλα τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για υπερπλεόνασμα σχολίασε δηκτικά πως «για το Ζευγαράκι δεν έχει πλεονάσμα...»

«Ο καθαρισμός των ρεμάτων δεν έχει ολοκληρωθεί, έγινε άρπα - κόλα και το φθινόπωρο όταν βρέξει ίσως συμβούν χειρότερα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θ. Παπαδόπουλος.

Αναφορικά με την πίεση που θα έπρεπε να ασκήσουν ο δήμος και η Περιφέρεια στην Κυβέρνηση για το θέμα, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζευγαρακίου σχολίασε μία αναφορά του δημάρχου Αγρινίου στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. «Πιστεύω θα ήταν καλύτερα να ήταν συνεχώς έξω από το Υπουργείο, το να ασκείς πίεση από το τηλέφωνο δεν λέει κάτι» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «οι κάτοικοι στο Ζευγαράκι διαμαρτύρονται έντονα και για την Κυβέρνηση και για το δήμο, για όλους, εμείς δεν λέμε ποιος φταίει, το ποιος φταίει ας το βρουν άλλοι, εμείς θέλουμε να βοηθηθεί το χωριό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: