Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Αλληλεγγύη στην πράξη από τους μαθητές της Ματαράγκας

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, η εκδήλωση για τη διανομή ελαιολάδου και ελιάς ,που συγκέντρωσε και φέτος το Γυμνάσιο και Λύκειο Ματαράγκας, σε εκπροσώπους από τα συσσίτια του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, στο Χαμόγελο του παιδιού στα Καλύβια Αγρινίου, στον Σύλλογο “Ηλιαχτίδα” Αγρινίου, στο Γηροκομείο Αγρινίου και στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Αγρινίου. Οι εκπρόσωποι των φορέων ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τους μαθητές για τη δράση τους και φυσικά τα ελαιοτριβεία της περιοχής που συνείσφεραν σε αυτή, αλλά και όλη της εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς.
Η πρωτοβουλία που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία, αφού συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου.

Πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθειά στάθηκαν οκτώ ελαιοτριβεία της Μακρυνείας στα οποία τοποθετήθηκαν από τον μήνα Οκτώβριο του 2018 τα δοχεία συλλογής ελαιολάδου, ενώ παράλληλα μαθητές των σχολείων ,ανά ομάδες ανήρτησαν ανακοινώσεις – καλέσματα συμμετοχής σε καταστήματα της περιοχής και δημιούργησαν αφίσες με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση των παραγωγών και την προσφορά του.
Η διανομή πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο των σχολείων και στη συνέχεια οι μαθητές χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, μετατρέποντας αυτή τη δράση αλληλεγγύης  σε γιορτή για τα σχολεία τους και για το χωριό της Ματαράγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: