Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Από την Μακρυνεία ο μαιευτήρας που ξεγέννησε γυναίκα θετική στον κορωνοϊό

Ο Γιώργος Χρέλιας είναι γιος του επίσης μαιευτήρα-γυναικολόγου και Επίκουρου καθηγητή Μαιευτικής & Γυναικολογίας της ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ, Χαράλαμπου Χρέλια με καταγωγή από τον Άγιο Ανδρέα Μακρυνείας. (Μπουρλέσια)

«Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία», δήλωσε ο κ. Χρέλιας περιγράφοντας πως φορούσε μια ολόσωμη στολή «σαν αστροναύτης», τρία γάντια, γυαλιά. Παρά τις δυσκολίες, ο τοκετός ολοκληρώθηκε χωρίς καμιά επιπλοκή με καισαρική σε μία περίποιυ ώρα.

Ακολούθως βγήκε αρνητικό το προκαταρκτικό τεστ για κορωνοϊό στο βρέφος και σήμερα αναμένεται να γίνει και το κανονικό τεστ για να πιστοποιηθεί 100% ότι δεν του έχει μεταδοθεί ο ιός.

Η κ. Καλαντερίδου τόνισε ότι στο ΑΤΤΙΚΟΝ έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος για τοκετούς που θα λειτουργεί για όσο διάστημα χρειαστεί. Ευχαρίστησε όλο το προσωπικό που συνέβαλε για να γίνουν όλα σωστά και με ασφάλεια.
«Είχε γίνει εκπαίδευση πριν από λίγες ημέρες», «ήταν μια συντονισμένη προσπαάθεια» τόνισε εξηγώντας πως η ομάδα της επιτροπής Λοιμώξεων έκανε επίδειξη της στολής που φόρεσε ο μαιευτήρας κυρίως για το πως θα αφαιρεθεί με ασφάλεια και χωρίς να μεταδοθεί ο κορωνοϊός στον ιατρό.

Πηγή: www.skai.gr
Δείτε το βίντεο:



To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that

Δεν υπάρχουν σχόλια: