Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Επιπλέον δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου μετά την επιχορήγηση του Δήμου Αγρινίου.

Την εκ νέου συμμετοχή του Δήμου Αγρινίου στην παροχή συγκοινωνιακού έργου από το αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου, έως 31/12/2020, αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου.
Η σύμβαση του Δήμου Αγρινίου με το Αστικό ΚΤΕΛ περιλαμβάνει επιπλέον δρομολόγια τόσο στην γραμμή Μ1, προς το Νοσοκομείο Αγρινίου, όσο και  στη γραμμή Αγρίνιο – Μακρυνεία. 
Επίσης έγινε αποδεκτό το αίτημα, ώστε οι μαθητές να μετακινούνται σε όλα τα δρομολόγια και το απόγευμα με την έκπτωση 50% (με την επίδειξη του μαθητικού δελτίου).
Όπως προκύπτει από στοιχεία του Αστικού ΚΤΕΛ Α.Ε. και του Δήμου, κάποιες από τις γραμμές και δρομολόγια αυτών που εκτελούνται, παρουσιάζουν μεγάλη μείωση στο επιβατικό κοινό, οφειλόμενη ιδίως στη μείωση της οικονομικής δραστηριότητας και στη χρήση των ιδιωτικών οχημάτων. Αποτέλεσμα είναι η μέση πληρότητα σε μέρος των δρομολογίων να είναι μικρότερη του 20% της δυναμικότητας των οχημάτων και οι εν λόγω γραμμές – δρομολόγια να καθίσταται αδύνατο από οικονομικής άποψης να συνεχίσουν να λειτουργούν. Σημειώνεται ότι ως μέση πληρότητα ορίζεται ο μέσος αριθμός επιβατών που μετακινήθηκαν σε όλο το μήκος της διαδρομής.  

Επειδή όμως κρίθηκε αναγκαία η εξασφάλιση τακτικής αστικής συγκοινωνίας σε περιοχές του Δήμου με λίγους σχετικά κατοίκους, όπου δεν είναι δυνατό να καλυφθεί το κόστος των αστικών συγκοινωνιακών γραμμών χωρίς επιχορήγηση, αποφασίστηκε η συμμετοχή του Δήμου για την κάλυψη των απωλειών εσόδων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ. 7 του Ν.2963/01.
Οι γραμμές οι οποίες έχουν μικρή πληρότητα σύμφωνα με τα στοιχεία του Αστικού ΚΤΕΛ είναι:
  1. Αγρίνιο – Σπολάϊτα – Ματσούκι – Καστράκι
  2. Αγρίνιο – Σπολάϊτα
  3. Αγρίνιο – Λεπενού
  4. Αγρίνιο – Λεπενού – Οχθια
  5. Αγρίνιο – Αγγελόκαστρο
  6. Αγρίνιο – Παντάνασσα (από Αβώρανη)
  7. Αγρίνιο – Παραβόλα (από Αβώρανη)
  8. Αγρίνιο – Ποταμούλα
  9. Αγρίνιο – Παναιτώλιο
  10. Αγρίνιο – Παναιτώλιο – Καινούργιο
  11. Αγρίνιο – Παναιτώλιο – Καινούργιο – Παραβόλα – Παντάνασσα – Μυρτιά
  12. Αγρίνιο – Λυσιμαχεία
  13. Αγρίνιο – Παναιτώλιο – Καινούργιο – Παραβόλα
  14. Αγρίνιο – Γαβαλού – Δαφνιάς (μόνο Κυριακή και Σάββατο)
(Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια διαχωρίζονται κατά τα ανωτέρω αφού η δαπάνη τους υπολογίζεται σύμφωνα με τα χιλιόμετρα κάθε προορισμού)
Αναλυτικά τα δρομολόγια και οι εκπτώσεις 
Α. Συνέχιση της λειτουργίας των γραμμών Μ1 και Μ2 με τιμή εισιτηρίου: 1,00 € για κάθε γραμμή και μειωμένο εισιτήριο 0,60 € για πολύτεκνους, ανέργους και φοιτητές.  Οι ανάπηροι δε θα καταβάλλουν εισιτήριο.
Β. Ολοι οι μαθητές (με την επίδειξη του μαθητικού δελτίου), μετακινούνται σε όλα τα δρομολόγια της αστικοποιημένης περιοχής  πρωϊ και απόγευμα με έκπτωση 50%
Γ. Την εκτέλεση επιπλέον δρομολογίων στην γραμμή Μ1 προς Νέο Νοσοκομείο Αγρινίου όπως παρακάτω: ΣΑΒΒΑΤΟ (16:30, 18:00 και 20:15) και ΚΥΡΙΑΚΗ (08:30, 10:00, 13:00, 17:00 και 20:00). Τα ανωτέρω δρομολόγια της γραμμής Μ1 θα εκτελούνται τη Χειμερινή και την Θερινή περίοδο.

Δ. Την εκτέλεση επιπλέον δρομολογίων στη γραμμή Αγρίνιο – Μακρυνεία  την ΚΥΡΙΑΚΗ (08:30, 13:15 και 17:15).

Δεν υπάρχουν σχόλια: