Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Η Μεσάριστα Αγρινίου εόρτασε την ανακομιδή λειψάνων του Αγίου Νικολάου

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η Αρχιερατική περιφέρεια της Μακρυνείας και ειδικότερα ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Μεσαρίστης Μακρυνείας, εόρτασε και πανηγύρισε την ανακομιδή Λειψάνων του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.



Στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέσθηκε την παραμονή της εορτής, την Δευτέρα 19 Μαΐου 2020, προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελος της καθ ημάς Ιερας Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π Επιφάνιος Καραγεώργος συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μακρυνείας π. Σπυρίδωνα Ιωάννου και πλειάδα Ιερέων όπου και ομίλησε επίκαιρα για τον εορταζόμενο Άγιο Νικόλαο, ενώ την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κκ Κοσμά. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας o Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας επαίνεσε το πολυετές έργο του Εφημερίου του Ιερού Ναού π. Νεκταρίου Καττή και του απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου, ενώ τους δυο υιούς του, Σπυρίδωνα και Βασίλειο Καττή χειροθέτησε αναγνώστες της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκ της Αρχιερατικής Περιφερείας Μακρυνείας 









Δεν υπάρχουν σχόλια: