Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Σύνδεση στο Ίντερνετ μέσω δορυφόρου στην Μεσάριστα Μακρυνείας

Τη δυνατότητα πρόσβασης στο Ίντερνετ απέκτησαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Μεσάριστας

Η εγκατάσταση του δορυφορικού δικτύου έγινε από την cosmote και έτσι το χωριό δεν είναι πλέον αποκομμένο από τον έξω κόσμο. 

 Η Μεσάριστα βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 800 μέτρων. Αν και βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ από το Αγρίνιο και 10 χλμ από το πλησιέστερο κόμβο του ΟΤΕ στην Γαβαλού, άνηκε στις «λευκές περιοχές» και η υπάρχουσα τηλεπικοινωνιακή υποδομή δεν επέτρεπε τη λειτουργία σύνδεσης τεχνολογίας ADSL. 

 Ταυτόχρονα, ενώ υπάρχει κάλυψη από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, με την εξαίρεση ελάχιστων σημείων στα πέριξ του οικισμού, δεν είναι εφικτή η κάλυψη με δίκτυο 3G. 

 Όπως μας τονίζει ο δραστήριος Πρόεδρος της Τ.Κ. Μεσάριστας Κος Κώστας Δασκαλής, ο οποίος πάλεψε για την εγκατάσταση της νέας αυτής τεχνολογίας ήδη έχουν αρχίσει να την εγκαθιστούν οι επιχειρήσεις και τα σπίτι. "Η διευκόλυνση στους κατοίκους του χωριού μας είναι μεγάλη αφού με τις ψηφιακές ευκολίες από την χρήση του internet δεν θα χρειάζεται η μετακίνηση των κατοίκων στο Αγρίνιο ή στα γύρω χωριά και θα τους επιφέρει οικονομικό όφελος." 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: