Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Απλήρωτοι παραμένουν οι καπνοπαραγωγοί της Μακρυνείας και ζητούν παρέμβαση των Κυβερνητικών Βουλευτών!

Να πληρωθούν άμεσα ζητούν οι καπνοπαραγωγοί της Μακρυνείας αφού με απόφαση του υπουργείου η δικαστική διαμάχη εδώ και 4 χρόνια ανάμεσα σε τράπεζες καπνική «Μιχαηλίδη» και ομάδες καπνοπαραγωγών δεν έχει τελειωμό ενώ πάλι έγινε έφεση της απόφασης που δικαίωνε τους παραγωγούς πριν λίγο καιρό.


 Μετά από αρκετές δικαστικές διαμάχες στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε διαεπαγγελματική «ομάδες καπνοπαραγωγών» και τις τράπεζες εξαιτίας της απληρωσιάς της καπνικής Μιχαηλίδη,όπως λένε, που τόσα χρόνια δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, έχει φέρει σε απόγνωση δεκάδες παραγωγούς και στην Αιτωλοακαρνανία.

 Το μεγαλύτερο ποσοστό της άξιας των καπνών βρίσκονται δεσμευμένα στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων περιμένοντας και την τελευταία απόφαση των δικαστηρίων για να αποδοθούν τα χρήματα στους καπνοπαραγωγούς.

 Στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι καπνοπαραγωγοί της περιοχής εξαιτίας των χαμηλών τιμών, της μεγάλης φορολογίας, το μεγάλο κόστος παραγωγής κ.τ.λ τα χρήματα αυτά θα ήταν μια πραγματική ανάσα. 

 Ο Σωτήρης Λάχας από την Κάτω Μακρινού του δήμου Αγρινίου είναι ένας από τους 80 παραγωγούς της περιοχής στους οποίους η Καπνική Μιχαηλίδη οφείλει περίπου 267.000 ευρώ. 

«Προεκλογικά, όλοι οι τοπικοί βουλευτές του σημερινού κυβερνώντος κόμματος πληροφορούνταν έκπληκτοι το πρόβλημά μας και μας διαβεβαίωναν ότι μόλις εκλεγούν άμεσα θα επιλυθεί. Μας μάλωναν, μάλιστα, που δεν τους είχαμε ενημερώσει γι’ αυτό νωρίτερα. Λοιπόν, εδώ και έναν χρόνο, βρίσκονται στην κυβέρνηση. Πού είναι η λύση; Πού είναι τα χρήματά μας». Ήδη έχει ξεκινήσει η νέα καλλιεργητική περίοδος με τα έξοδα να τρέχουν (λιπάσματα, φάρμακα, σπορά, πετρέλαια) και παρά τα προβλήματα ο κ.Λάχας καλλιεργεί φέτος καπνό σε 10 στρέμματα, ωστόσο δηλώνει απογοητευμένος από τη στάση της πολιτείας: «Λέω στα παιδιά μου να ασχοληθούν με τα χωράφια, όμως όταν με ρωτούν αν θα πληρωθούν για τον κόπο τους, δεν ξέρω τι να τους απαντήσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: