Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

«Έφυγε» ο Βασίλης Αντωνόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο παιδίατρος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος. Ο Βασίλης Αντωνόπουλος απεβίωσε σήμερα το μεσημέρι χάνοντας τη μάχη με την επάρατη νόσο. Η είδηση του θανάτου προκάλεσε μεγάλη θλίψη στο Αγρίνιο και όχι μόνο καθώς ο Βασίλης Αντωνόπουλος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός καθώς και στην ενασχόλησή του με τα κοινά παρέμεινε άνθρωπος ήπιων τόνων, χωρίς να προκαλεί εντάσεις ή να «τρέφεται» από αυτές.


 O Bασίλης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στη Μυρτιά Τριχωνίδας από αγρότες γονείς. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας με μεγάλη παράδοση και προσφορά στα κοινά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 Έμαθε τα πρώτα γράμματα στη Μυρτιά και έζησε τα γυμνασιακά του χρόνια στο Θέρμο. Το 1978 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και ως αγροτικός γιατρός υπηρέτησε στη Μακρυνεία. 

 Την ειδικότητα του Παιδιάτρου έλαβε το 1985 από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και έκτοτε άσκησε την επιστήμη του στο Αγρίνιο προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην ευρύτερη περιοχή. 

 Η πολιτική του δράση αρχίζει από τα φοιτητικά του χρόνια. Το 1990 εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας Μυρτιάς για να επανεκλεγεί το 1994.

 Διετέλεσε Πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου για 5 χρόνια, όπου εργάστηκε για την ανέγερση Νέου Νοσοκομείου, αλλά και για την αναβάθμιση του υπάρχοντος, αφού επί των ημερών του τέθηκαν σε λειτουργία νέες πτέρυγες, ανακαινίστηκαν οι παλιές και αναβαθμίστηκαν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

 Το 1998 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμου. 

 Το 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό όπου ήταν ο πρώτο επιλαχών του ψηφοδελτίου. Για πολλά χρόνια εργάστηκε για την ποδοσφαιρική ομάδα του Παναιτωλικού. 

 Από το 2011 έως 2014 διατέλεσε αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας εκλεγμένος στο πλευρό του Περιφέρειάρχη Απ. Κατσιφάρα. To 2019 ήταν ξανά υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το Κίνημα Αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: