Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Σ' ευχαριστούμε πατέρα Σπυρίδωνα

Η ιστοσελίδα μας ευχαριστεί τον Ιερέα του Ιερού Ναού Αγίου Φιλίππου Γραμματικούς για την συνεργασία που είχαμε (Κάναμε διαδικτυακά Πάσχα μαζί του λόγω πανδημίας.) Ως ελάχιστη ανταμοιβή, θέλουμε να του ευχηθούμε ολόψυχα καλή υγεία και να συνεχίσει το άριστο πνευματικό του έργο. Επίσης δημοσιεύουμε την επιστολή που απευθύνεται στους πιστούς της Αρχιερατικής περιφέρειας Μακρυνείας 


Με τη χάρη του Τριαδικού μας Θεού και τις μεσιτίες του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Φιλίππου μετά από 12 χρόνια διακονίας στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς αλλά και συνάμα 12 συναπτά έτη ορθόδοξης παρουσίας στο διαδίκτυο μέσω του παρόντος Ιστολογίου, αλλά ιδιαιτέρως κατόπιν αδείας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κκ Κοσμά παύεται οριστικά η λειτουργία του παρόντος ιστολογίου από σήμερα, λόγω κανονικής μεταθέσεώς μου στη νέα μου ενορία που μου ενεπιστεύθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ως Ιερατικός Προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραβόλας αλλά και Αρχιερατικός Επίτροπος της Περιφερείας Παραβόλας του Δήμου Αγρινίου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω καταρχάς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την πατρική του αγάπη και την εμπιστοσύνη του, τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς μας Μητροπόλεως π Επιφάνιο Καραγεώργο για την καθημερινή στήριξή του και την καθοδήγησή του όλα αυτά τα χρόνια, όλο το διοικητικό προσωπικό της Ιεράς μας Μητροπόλεως, όλους τους Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Μακρυνείας που συνεργαστήκαμε αρκετά χρόνια με πνεύμα αγάπης και κατανόησης. Διδάχθηκα πάρα πολλά από την αγιασμένη τους πορεία, από τη σεμνότητα του χαρακτήρος , από το ήθος , από το παράδειγμά τους, αλλά και από την ιεροπρέπειά τους και πολύ τους ευχαριστώ

  Από τα βάθη της καρδιάς μου θα ήθελα να ευχαριστήσω ανεξαιρέτως όλους του ευλογημένους κατοίκους του χωριού που διηκόνησα και υπηρέτησα με αγάπη αλλά και φόβο Θεού για 12 έτη όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν, εισπράττοντας όλα αυτά τα χρόνια αγάπη, καλοσύνη, σεβασμό, εμπιστοσύνη και απεριόριστη εκτίμηση προς το πρόσωπό μου και αυτό μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω από τούδε και στο εξής το διοικητικό αλλά και πνευματικό έργο ενός ευλογημένου τμήματος της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Ήρθα ως ιερέας δίχως πείρα, ξένος ανάμεσά σας και φεύγω από τη Γραμματικού με τις καλύτερες αναμνήσεις αλλά και με συγκινητικές πνευματικές στιγμές χαραγμένες στην καρδιά μου που ζήσαμε την ευλογημένη αυτή περίοδο με τις Ιερές μας Ακολουθίες, τις κατανυκτικές αγρυπνίες μας, με τις εκδηλώσεις μας, με τα κατηχητικά μας σχολεία και με τον κύκλο γυναικών . Με εμπιστευθήκατε και μου ανοίξατε την καρδιά σας και το εισέπραττα καθημερινά με την μαζική σας προσέλευση στο μυστήριο της μετανοίας και εξομολογήσεως κάτω από το πετραχήλι μου ως πνευματικός σας πατέρας.

  Όλα αυτά τα χρόνια επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι πορεύθηκα με ειλικρίνεια και σεβασμό απέναντι όλων, δίχως εξαιρέσεις, δίχως διαχωρισμούς, παρά τα όποια εμπόδια και τις όποιες δυσκολίες . Εμπόδια και δυσκολίες που ποτέ δεν θα πάψουν να υφίστανται και να υπάρχουν, όταν κάποιος κατέχει μια επιτελική και διοικητική θέση, όχι μόνο στο χώρο τον εκκλησιαστικό αλλά γενικότερα.

  Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν και οι άνθρωποι που παρακολουθούσαν τον παρόν ιστολόγιο, τους 1.750.000 περίπου αναγνώστες του παρόντος ιστολογίου όλα αυτά τα χρόνια, είτε κατοίκους της Γραμματικούς είτε τους μακράν ευρισκομένους που ίσως ωφελήθηκαν από το παρόν ιστολόγιο αλλά και τα πνευματικά άρθρα που καταχωρούσαμε προς δόξα του Τριαδικού μας Θεού αλλά και ωφέλεια των συνανθρώπων μας.

  Προσευχηθείτε λοιπόν για εμένα και για τη νέα θέση που μου ενεπιστεύθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και ευχηθείτε να συνεχίσω απρόσκοπτα την εύρυθμη λειτουργία και αυτής της Αρχιερατικής Περιφερείας αλλά και κατ' επέκταση της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Θα είμαι δίπλα σας σε οτιδήποτε με χρειαστείτε από τούδε και στο εξής όπως ήμουν δίπλα σας όλα αυτά τα χρόνια.
Με αγάπη Χριστού ο πνευματικός σας πατέρας

π. Σπυρίδων Ιωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια: