Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Τα ορμητικά νερά του Εύηνου παρέσυραν την προσωρινή γέφυρα στον Εύηνο - Μόνιμη πρόσβαση ζητούν πρόεδροι και κάτοικοι.

Τα ορμητικά νερά του Εύηνου παρέσυραν την προσωρινή γέφυρα που ενώνει το Τρίκορφο (Δήμος Ναυπακτίας) με τον Παραδείσι (Δήμος Αγρινίου). - ΑΠΑΡΑΙΤΤΗΣΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΓΕΦΥΡΑ


Τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα αν και δεν έφεραν πάρα πολύ νερό στον ποταμό Εύηνο κατάφεραν να παρασύρουν τμήμα από το πρόχειρο γεφυράκι που από τον περασμένο Μάιο εξυπηρετεί τα χωριά της Μακρυνείας και ενώνει το Δήμο Ναυπακτίας με τον Δήμο Αγρινίου στον οικισμό Παραδείσι που συνορεύει με το Τρίκορφο Ναυπακτίας.

Το γεφυράκι αυτό φτιάχνεται κάθε χρόνο από τότε που το επιτρέπει ο καιρός και δεν είναι λίγοι αυτοί που το χρησιμοποιούν. Από περαστικούς που «κόβουν» δρόμο για να μπορέσουν να μπουν το συντομότερο στην Ιόνια Οδό ή για να κάνουν το μπάνιο ή να επισκεφτούν τις περιουσίες τους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Τρίκορφο και το Παραδείσι έχει πολλά πράγματα που το ενώνουν καθώς πολλοί κάτοικοι του Τρικόρφου έχουν περιουσίες στο Παραδείσι και το αντίστροφο.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΓΕΦΥΡΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ

  Πριν πολλά χρόνια είχαν κατασκευαστεί δυο βάσεις όπου προορίζονταν κάποια στιγμή πάνω τους να γίνει η μόνιμη γέφυρα όπου θα ένωνε τους δύο δήμους και θα έδινε μια νέα πνοή ανάπτυξης στην περιοχή. Τα χρόνια πέρασαν και τελικά τα ορμητικά νερά με σύμμαχο τις αμμοληψίες χωρίς έλεγχο γκρέμισαν μαζί με τις βάσεις και το όνειρο μιας μόνιμης γέφυρας.

  Ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε ζεστά και δεν είχε όραμα για να γίνει αυτό το όνειρο πράξη.

Το γεφυράκι μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα  

  ΠΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΙΜΗ ΓΕΦΥΡΑ

  Φάνηκε στις δυο πρόσφατες πυρκαγιές όπου αν δεν ήταν το γεφυράκι στην πρώτη θα είχε καεί ένα όμορφο δάσος και στη δεύτερη ολόκληρος ο οικισμός Παραδείσι που αξίζει να αναφέρουμε ότι στην πρόσφατη πυρκαγιά του Τρικόρφου ήταν ένα βήμα πριν την εκκένωση σώθηκε επειδή το πρόχειρο γεφυράκι άντεξε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες βαρέα οχήματα να περάσουν από πάνω του. Επίσης και για λόγους υγείας καθώς η διαδρομή αυτή οδηγεί πιο εύκολα σε νοσοκομεία της Πάτρας.

Βίντεο και δηλώσεις 
 

  Τα ορμητικά νερά αν και δεν είχαν μεγάλη ένταση κατάφεραν να παρασύρουν τμήμα του κόβοντας την πρόσβαση με συμβατικά αυτοκίνητα ή δίκυκλα που τόσο καιρό αρκετοί χρησιμοποιούσαν.

  Το ρεπορτάζ μας με τους προέδρους Τρικόρφου Νίκο Δανιήλ , Μεσάριστας Κώστα Δασκαλή, Μακρινούς Βασίλη Γαλατσίδα , Καψοράχης Αναστάσιο Ζήση , Λιθοβουνίου Κωστα Αλεξανδρή καθώς και τον κάτοικο της περιοχής Δημήτρη Κουτσοσπύρο έγινε λίγες ημέρες πριν όμως λόγω των τελευταίων γεγονότων δεν ήταν εφικτό να το παρουσιάσουμε νωρίτερα όμως τα τελευταία γεγονότα που προαναφέραμε έδειξαν ακόμη περισσότερο όσα επισήμαναν κάτοικοι και πρόεδροι και δεν είναι άλλο από την κατασκευή μια μόνιμης γέφυρας.
Ρεπορτάζ: www.nafpaktianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: