Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Έργα πρόσβασης στην Ι.Μ.Κατερινούς και σε άλλες μονές του νομού μας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Βελτιώσεις πρόσβασης σε έξι προσκυνηματικούς χώρους της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

 
Άλλες πέντε Ιερές Μονές και ένας προσκυνηματικός χώρος στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας πρόκειται να καταστούν ευκολότερα προσβάσιμα με τα έργα βελτίωσης που θα εκτελέσει η Διεύθυνση Έργων.

Για το σκοπό αυτό, σήμερα Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις στην Ιερά Μονή Μυρτιάς Τριχωνίδας και στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κατερινούς.

  Στη διάρκεια των επισκέψεων, παρουσία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε αντίστοιχες προγραμματικές συμβάσεις με τους Δημάρχους Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, Μεσολογγίου Κώστα Λύρο και Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα, προκειμένου οι υπηρεσίες της Περιφέρειας να αναλάβουν την υλοποίηση των έργων.

  Ειδικότερα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτεί με 1,2 εκατ ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τις εργασίες βελτίωσης των οδών πρόσβασης προς την Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κατερινούς, προς την Ιερά Μονή της Παναγίας της Λυκουρίσσης στην Σκουτερά Αγρινίου, αλλά και προς το Ιερό Μετόχιο Αγίου Χαραλάμπους Νεοχωρίου στο Δήμο Μεσολογγίου.

  Επίσης με 1,5 εκατ ευρώ χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια οι εργασίες προς την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παραβόλας του Δήμου Αγρινίου.

  Παράλληλα, στο Δήμο Θέρμου θα βελτιωθούν οι προσβάσεις προς την Ιερά Μονή Μυρτιάς Τριχωνίδας, που αποτελεί ιστορικό και καλλιτεχνικό κέντρο της περιοχής, αλλά και προς την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Αναλήψεως, που βρίσκεται στο χωριό Ανάληψη Θέρμου και είναι από τα αρχαιότερα μοναστήρια στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: