Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Πανελλήνιες 2015: Οι επιτυχόντες των Λυκείων της Μακρυνείας - Θέρμου

Γ.Ε.Λ. Γαβαλούς
Mε το 90%
Κωδ. Υποψηφ. Επώνυμο Όνομα Όν. Πατρός Σχολή Επιτυχίας Ίδρυμα
15040344  ΒΑΓΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΟΔΟΥ (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ.) ΑΣΤΕ
15040360 ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) ΠΑΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
15040345 ΓΟΥΜΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕΑ ΚΡΗΤΗΣ
15040348 ΖΑΡΚΑΛΗ ΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
15040362 ΚΑΡΑΣΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ
15040350 ΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ)  ΤΕΙ ΔΥΤ ΕΛΛΑΔΑΣ
15040351 ΜΑΛΑΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ (ΦΛΩΡΙΝΑ) ΠΑΝ ΔΥΤ ΜΑΚ/ΝΙΑΣ

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Άλλο ένα σοβαρό θανατηφόρο τροχαίο στην Μακρυνεία

Θανατηφόρο τροχαίο έγινε ανήμερα της Παναγίας στην Γαβαλού Μακρυνείας.  Στο ατύχημα έχασε την ζωή του ο γνωστός επιχειρηματίας καφέ από την Γαβαλού Νίκος  Βαγενάς.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Καλοκαίρι 2015 στην Μακρυνεία - Άγιος Ανδρέας

Σειρά εκδηλώσεων διοργάνωσε ο Πολιτιστικός σύλλογος Αγ.Ανδρέα Μακρυνείας και η ομάδα ΘΥΕΛΑ σε συνεργασία με την Τοπική κοινότητα και το Δήμο Αγρινίου το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Αυγούστου 2015.

Καλοκαίρι 2015 στην Μακρυνεία - Λιθοβούνι

11ο ΠΑΝΛΙΘΟΒΟΥΝΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος, οι διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου μας και το 11ο Πανλιθοβουνιώτικο Αντάμωμα, στην πλατεία του χωριού μας Άκρες, στις 14 και 15 Αυγούστου 2015.
Παρά την μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας και τους κατοίκους της, παρά το γεγονός για τους παραπάνω λόγους, ότι πολλοί συγχωριανοί μας ήθελαν να παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις, αλλά δεν κατάφεραν να δώσουν το παρών, εάν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι στην περιοχή της Μακρυνείας, πραγματοποιούνταν την ίδια βραδιά άλλες έξι ( 6 ) πολιτιστικές εkδηλώσεις, σε διάφορα χωριά, το 11ο ΠΑΝΛΙΘΟΒΟΥΝΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ και οι εκδηλώσεις του Συλλόγους μας στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Οι χωριανοί μας σύσσωμοι, αλλά και φίλοι του Συλλόγου και του χωριού μας, παρευρέθησαν στις εκδηλώσεις μας και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.

Στο Θέρμο, τιμούν τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

Ξεκίνησαν την Κυριακή 16 Αυγούστου, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Θέρμου, προς τιμήν του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, την μνήμη του οποίου τιμά η Εκκλησία, την Δευτέρα 24 Αυγούστου. Επίκεντρο των εκδηλώσεων, οι οποίες θα είναι ιδιαίτερα λαμπρές φέτος, καθώς συμπληρώνονται 40 χρόνια, από τότε που ξεκίνησαν οι εορτασμοί στο Θέρμο, η Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί τη Δευτέρα, στην Ιερά Μονή Αγίου του Αγίου Κοσμά. Στις λατρευτικές εκδηλώσεις φέτος έχει προσκληθεί, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
Σε ό,τι αφορά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, που οργανώνει ο Δήμος Θέρμου, επιλέξαμε τις εξής:
Την Κυριακή 16 Αυγούστου 20.00μ.μ., 
ο «Σύλλογος Φιλαρμονικής Αντιρρίου», θα παιανίσει στους δρόμους της πόλης, την έναρξη των εκδηλώσεων. Στη συνέχεια θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής – Χαρακτικής της Θερμιώτισσας Επίκουρης Καθηγήτριας της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ράνιας Σταθοπούλου, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Στις 21:00μ.μ., θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος», με καλλιτεχνικές δημιουργίες του εικαστικού της επιμελητή, Βαγγέλη Ρόμπολα, από αλάτι της άσπρης και μαύρης αλυκής του Μεσολογγίου.

Καλοκαίρι 2015 στην Μακρυνεία - Μεσάριστα


Στείλτε μας τις φωτογραφίες σας στο makrinianews@gmail.com να τις ανεβάσουμε στην σελίδα

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Το πρώτο τρακτέρ της Μακρυνείας βρίσκεται στην Κάτω Μακρυνού

Καθώς πηγαίναμε λοιπόν για ευχές στους εορτάζοντες μας στις 15, να και το τρακτέρ αντίκα του Ευάγγελου Μακρυκώστα. Δεν μπόρεσα να αντισταθώ και, με την άδειά του, το φωτογράφησα! KH Deutz του 1951 παρακαλώ! 
Εξαιρετική δουλειά η ανακατασκευή του. 
Μπράβο στον μερακλή ιδιοκτήτη!
Θωμάς Γκαλίνας

Φωτογραφία με τον χειριστή της εποχής.... Αλέξανδρο Θ.Μπαγιώργο από την Καψοράχη

«Μια αγάπη για το καλοκαίρι» με την Φωτεινή Δάρρα στον αρχαιολογικό χώρο στο Θέρμο 19 Αυγούστου 2015

Στα πλαίσια τω Πολιτιστικών εκδηλώσεων η Φωτεινή Δάρρα θα ερμηνεύσει αγαπημένες επιτυχίες στην συναυλία που θα γίνει στον αρχαιολογικό χώρο του Θέρμου την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015. Ώρα έναρξης 22:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

3ήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Καψοράχη Μακρυνείας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΚΑΨΟΡΑΧΗ 2015
Παρασκευή 7 Σάββατο 8 και Κυριακή 8 Αυγούστου 2015
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην θέση Μούρτος (είσοδος Καψοράχης) στην Λίμνη Τριχωνίδα.
Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015
06:30 μμ Έκθεση φωτογραφίας.
                Προβολή σε γιγαντοοθόνη video και φωτογραφιών, από το φωτογραφικό αρχείο           
                του συλλόγου.
                Έκθεση βιβλίου.
10:00 μμ Λαικο-δημοτική βραδιά με το συγκρότημα του Λευτέρη Τσιλιάκου.


Πρωτοφανής ήταν η θεομηνία που έπληξε την Μακρυνεία της Αιτωλοακαρνανίας.


Από την χαλαζόπτωση και τον δυνατό αέρα ξεριζώθηκαν δένδρα. Σημαντικές ζημιές, έπαθαν και οι ελιές και διάφορα άλλα δέντρα καθώς ο αέρας και το χαλάζι τα  ξερίζωσε κυριολεκτικά.

Μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της Γερμανικής Κατοχής στη Γαβαλού

Πραγματοποιήθηκε στις 2 αυγούστου 2015 επίσημο Μνημόσυνο εις μνήμην των θυμάτων της Γερμανικής Κατοχής, τον Ιούλιο του 1943 στις Δημοτικές Ενότητες Αρακύνθου και Μακρυνείας, στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Γαβαλούς και εκφώνηση πανηγυρικού, από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου.
Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων , στο μνημείο Των Πεσόντων της Γαβαλούς, ενώ στο χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Νίκος Καζαντζής, μεταξύ άλλων τόνισε « Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ιερό καθήκον μας καλεί, ως δημοτική αρχή και ως πολίτες, σ΄ αυτό εδώ τον τόπο για να τιμήσουμε τα θύματα της Γερμανικής Κατοχής τον Ιούλιο του 1943 στις Δημοτικές Ενότητες Αρακύνθου και Μακρυνείας. Σήμερα που οι ηθικές αξίες και η κοινωνική δικαιοσύνη συνεχώς καταρρέουν ο λαός αυτής της περιοχής, μέσα από τις θυσίες του περνάει ένα σημαντικό μήνυμα- ότι, ενωμένοι και σεβόμενοι την ιστορία, θα μπορέσουμε και πάλι να περάσουμε τη δυστοκία της σημερινής εποχής και να βγούμε πάλι νικητές». Στο επίσημο Μνημόσυνο παραβρέθηκαν επίσης δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων , των Δ.Ε Αρακύνθου και Μακρυνείας , εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων , συγγενείς των θυμάτων και πλήθος κόσμου. Τιμές απέδωσε η φιλαρμονική του δήμου Αγρινίου, υπό την διεύθυνση του κ. Βασίλη Κονίδα.

Εκδήλωση του Rancho Alone - Rider στη Γαβαλού Μακρυνείας

7 & 8 Αυγούστου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Rancho Alone- Rider στη Γαβαλού Μακρυνείας (Δήμος Αγρινίου). Εκπλήξεις όποιος λείψει θα χάσει: 
Επίδειξη αλόγων, βόλτες με άμαξα και άλογα. Ακολουθεί ζωντανή μουσική με την ορχήστρα του Βαγγέλη Λιάγκα. Ώρα έναρξης 8 μ.μ. Χορός ελεύθερος Κέφι και διασκέδαση ως τις έξη, για να αντέξει ο κόσμος σήμερα μέχρι να φέξει στον τόπο αύριο !!!!!!!