Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Επιτυχημένες και οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην Καψοράχη Μακρυνείας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΚΑΨΟΡΑΧΗ 2014» που πραγματοποιήθηκαν στην θέση Μούρτος Καψοράχης Μακρυνείας (παραλία λίμνης Τριχωνίδα) στις 8, 9  και 10 Αυγούστου 2014.
 

Οι τριήμερες εκδηλώσεις άρχισαν την Παρασκευή 8 Αυγούστου με γιορτή αθερίνας, «Αθερίνα Day», την οποία προσέφεραν οι ψαράδες τις περιοχής μας, και συνεχίσθηκαν με το 2ο Beach Lake Party στην παραλία της λίμνης.
Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε θεία λειτουργία με αρτοκλασία στον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου στο Παλαιοχώρι. Οι εκδηλώσεις συνεχίσθηκαν το βράδυ με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας, της Κάτω Μακρυνούς και  του Πολιτιστικού Συλλόγου Ματαράγκας. Στην συνέχεια ακολούθησε γλέντι με δημοτική μουσική μέχρι το ξημέρωμα.
Την Κυριακή στις ολοήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου, επίδειξη οδήγησης σε ειδική πίστα εμποδίων με αυτοκίνητα 4Χ4 από την λέσχη ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ 4Χ4 και από την ΛΕ.Μ.Α. Θέρμου. Αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Τρίτωνας Αγρινίου έκαναν επίδειξη Wakeboard και οι επισκέπτες πήραν μέρος σε θαλάσσια σπορ υπό την επίβλεψη αθλητών και προπονητών του συλλόγου. Στην συνέχεια ακολούθησε  βαρκάδα στην Τριχωνίδα και αγώνες beach volley. Ακολούθησε γλέντι με δημοτική μουσική μέχρι πρωίας.
 
Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία παρά την οικονομική κρίση. Εκατοντάδες επισκέπτες έφτασαν από κάθε γωνιά της Αιτωλοακαρνανίας για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για όγδοη συνεχή χρονιά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η νέα Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο νέος Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγρινίου Βλάσιος Σφυρής, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Βασιλείου, Νίκος Γκρίζης, Μίμμης Ζώης, Νίκος Θεοδωρόπουλος, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου Κα Ευαγγελία Κραβαρίτη, πρόεδροι των Κοινοτήτων της περιοχής μας καθώς και Πρόεδροι συλλόγων.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Κουμπουλής ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για  την παρουσία τους στις  εκδηλώσεις «ΚΑΨΟΡΑΧΗ 2014». Τόνισε δε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες ο κόσμος εκτιμάει τις προσπάθειες του συλλόγου και αυτό φαίνετε από την συμμετοχή του. Η Καψοράχη έγινε συνώνυμη με τις επιτυχημένες πολιτιστικές εκδηλώσεις είπε και έδωσε την υπόσχεση ότι «και του χρόνου θα είμαστε πάλι εδώ να πραγματοποιήσουμε τις εκδηλώσεις ΚΑΨΟΡΑΧΗ 2015».
Οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου.
Στις 8, 9 και 10 Αυγούστου… στην Καψoράχη είχαμε γιορτή!!


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
















ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ
ΚΑΨΟΡΑΧΙΤΩΝ - ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΩΝ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ
                        Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                         

Δεν υπάρχουν σχόλια: