Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του εορτασμού της Αγίας Φωτεινής στην Γαβαλού απο τον Π.Ε.Σ.Α.Γ.

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 28 Μαΐου διεξήχθη ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των παλαιμάχων Κεραυνού Γαβαλούς και της Παναχαικής. Στις επτά το απόγευμα ξεκίνησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί της Εορτής της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος. 
Μετά το πέρας του Εσπερινού και σε κλίμα κατάνυξης ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Αγίας Φωτεινής στους δρόμους του χωριού, παρουσία εκατοντάδων κατοίκων, του Δημάρχου Αγρινίου Κου Γιώργου Παπαναστασίου, του βουλευτή Αιτ/νιας Κου Κωσταντόπουλου Δημήτριου, εκπροσώπων του Δήμου, Αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων προέδρων τοπικών συμβουλίων, ιερέων της ευρύτερης περιοχής, του Διοικητή Πυροσβεστικής Αγρινίου Κου Χριστόφορου Μπόκα, του Προϊστάμενου του Πυροσβεστικού Σώματος Γαβαλούς Κου Καζανά Κων/νου, του Προέδρου των Παλαιμάχων Γαβαλούς Κου Μπεσίνη Θώμά, του Προέδρου τριτέκνων Κου Κανούρη Δημήτρη, του Σώματος προσκόπων Αγρινίου και του προέδρου Κου Κουθούρη Παναγιώτη, του πρόεδρου Κου Σουφλή Άρη του Σύλλογου Γαβαλιωτών Αθήνας, και εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων.
Βίντεο: StudioNafpaktos
Ιδιαίτερα λαμπρή ήταν και η παρουσία της Φιλαρμονικής του δήμου Αγρινίου με τον Μαέστρο Κο Κονίδα Βασίλη, που παιάνιζε συνοδεύοντας την Εικόνα. Στη συνέχεια και στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού τελέσθηκε η ακολουθία της Αρτοκλασίας από τον εφημέριο Πάτερ Χριστοφόρο Αγγελή και των καλεσμένων ιερέων.
Έπειτα μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους γλυκίσματα που ετοίμασαν τα μέλη και οι φίλες του Π.Ε.Σ.Α.Γ. 
Οι Εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην Πλατεία του χωριού με το κλείσιμο της Χορευτικής Χρονιάς από τα Χορευτικά του Π.Ε.Σ.Α.Γ. που μας παρουσίασαν ένα εξαιρετικό θέαμα με χορούς από όλη την Ελλάδα, με την επιμέλεια του Χοροδιδάσκαλου Κου Κυραζή Θωμά. Την Κυριακή 29 Μαΐου το Πρωί τελεσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αιτωλίας κ Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά και στη συνέχεια μοιράστηκαν γλυκίσματα.
Ο Π.Ε.Σ.Α.Γ. είχε ολοκληρωτικά την επιμέλεια της οργάνωσης και την οικονομική κάλυψη όλων των εξόδων της εκδήλωσης με τη βοήθεια του Δήμου Αγρινίου,τις φίλες και τα μέλη του Π.Ε.Σ.Α.Γ. που πάντα είναι στο πλευρό μας κ σε κάθε κάλεσμα για τις ετοιμασίες των γλυκών και φυσικά των χορηγών μας και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. 
Ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή τους: 
Τον εφημέριο Πάτερ Χριστοφόρο Αγγελή και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής Γαβαλούς. 
Τον πρόεδρο Κο Μπεσίνη Θώμά και το Δ/Σ των Παλαιμάχων Κεραυνού Γαβαλούς. 
Τον πρόεδρο Κο Σουφλή Άρη και το Δ/Σ του Σύλλογου Γαβαλιωτών Αθήνας. 
Τον πρόεδρο Κο Μαλαβέτα Δημήτρη του Κεραυνού Γαβαλούς. Ε
υχαριστούμε θερμά όλους όσοι βοήθησαν ενεργά για να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία αυτή η εκδήλωση και του χρόνου με υγεία. 
Με Τιμή 
Ο πρόεδρος Κος Γούλας Ανδρέας και το Δ/Σ του Π.Ε.Σ.Α.Γ. 

(Ζητάμε εκ τον προτέρον συγνώμη αν ξεχάσαμε κάποιον)










Δεν υπάρχουν σχόλια: