Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Η Μακρυνεία στον ευρύτερο χώρο της Αιτωλίας- Από τον Μύθο….στην Ιστορία»,

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Προέδρου του Συλλόγου μας , Δημήτρη Αλεξανδρή, «Η ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ - Από τον Μύθο….στην Ιστορία», έκδοσης των Συλλόγων Άκρων (Λιθοβουνίου) ΠΑΝΟΡΑΜΑ και Γαβαλιωτών Αθήνας.
Το βιβλίο αυτό, 436 σελίδων, καλύπτει την ιστορία της Μακρυνείας, από την Μυθολογία και την αρχαιότητα, έως την λήξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1829.
Στα επί μέρους κεφάλαια Μυθολογία Αιτωλίας, Αρχαιότητες Μακρυνείας, Ρωμαιοκρατία, Βυζαντινή περίοδος, Φραγκοκρατία, Ενετοκρατία, Τουρκοκρατία, Προεπαναστατική περίοδος και Ελληνική Επανάσταση 1821, αποτυπώνεται η παρουσία της Μακρυνείας και των ανθρώπων της , σε όλες τις φάσεις της ιστορικής πορείας των Ελλήνων μέχρι το 1829, που απελευθερώθηκε ένα μέρος του Ελληνικού χώρου από τους Τούρκους δυνάστες.
Όλες οι αναφορές και τα ιστορικά γεγονότα του βιβλίου στηρίζονται πάνω σε γραπτές πηγές και στην αξιοποίηση της βιβλιογραφίας, ελληνικής (229) βιβλία και ξενόγλωσσης, (37) βιβλία. Σημαντικά πλεονεκτήματα του βιβλίου αποτελούν επίσης, η ορθή δομή της ύλης και η πολύ καλή χρήση της γλώσσας με βασικά χαρακτηριστικά την ακρίβεια, τη σαφήνεια, τη λιτότητα και την πληρότητα.
Πιστεύουμε ότι με την συγγραφή αυτή, καλύπτεται απόλυτα ένα μεγάλο κενό στην ιστορία της περιοχής μας, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο αρχαιολογικό, ιστορικό και λαογραφικό ενδιαφέρον. 
Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στην Αθήνα αλλά και στην Μακρυνεία το Φθινόπωρο.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: