Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Σύσκεψη Χριστίνας Σταρακά με ΓΟΕΒ & ΤΟΕΒ

Σύσκεψη Χριστίνας  Σταρακά με ΓΟΕΒ & ΤΟΕΒ 
με θέμα την μεταφορά της αρμοδιότητας για σύσταση & λειτουργία των ΤΟΕΒ στις Περιφέρειες
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Μεσολόγγι με τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ μετά από πρόσκληση της  Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνας Σταρακά. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η μεταφορά της αρμοδιότητας για τη σύσταση και την εν γένει λειτουργία των ΤΟΕΒ (άρθρο 46, ν.4456/2017) στις Περιφέρειες.
Στη σύσκεψη, όπου προήδρευσε η κ. Σταρακά, συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, κ. Βέρρας, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, κ. Νικολόπουλος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας, Αγροτικού
Εξηλεκτρισμού & Εκμηχάνισης της Γεωργίας, κ.Χήρα, καθώς και τα περισσότερα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ.
Η κ. Σταρακά πραγματοποίησε εκτενή ενημέρωση σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες των Περιφερειών, τόσο στα εγγειοβελτιωτικά έργα όσο και στην εποπτεία των Οργανισμών.
Ενημέρωσε τους παριστάμενους για την άσκηση αρμοδιοτήτων εποπτείας των ΤΟΕΒ στο τμήμα Αγροτικής Οικονομίας, Αγροτικού Εξηλεκτρισμού και Εκμηχάνισης της Γεωργίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και την παροχή εξουσιοδότησης υπογραφής όλων των εγγράφων στην προϊσταμένη του.
Η κ. Σταρακά δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης σχετικά :
«Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας έχει επισημάνει αρκετές φορές στους αρμόδιους Φορείς (ΥπΑΑΤ-Αποκεντρωμένη Διοίκηση) ότι τα αρδευτικά δίκτυα στηνΑιτωλοακαρνανία, στην πλειοψηφία τους, έχουν κατασκευαστεί κατά τις δεκαετίες 1960 – 1970 και πλησιάζουν να εξαντλήσουν- ή έχουν εξαντλήσει ήδη- το όριο ζωής τους. Παρουσιάζουν εκτεταμένες φθορές με απώλεια και σπατάλη τεραστίων ποσοτήτων νερού καθώς και ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ δεν εξυπηρετούν πλέον τις απαιτήσεις αξιοποίησης της γεωργικής γης.
Η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, αναγνωρίζοντας ότι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των εγγειο-βελτιωτικών έργων αποτελεί προϋπόθεση για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής, έχει προχωρήσει
ήδη σε ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της».
Και συμπλήρωσε: «Επαναλαμβάνουμε με την ευκαιρία της σύσκεψης την προσήλωσή μας στην αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα στην Αιτωλοακαρνανία, ως βασικού αναπτυξιακού πυλώνα για
τη χώρα και την περιοχή».
Σημειώνεται, ότι η προϊσταμένη του τμήματος, κ. Χήρα, ζήτησε τη συνεργασία όλων καθώς και την
άμεση καταγραφή των προβλημάτων και των οικονομικών δεδομένων των οργανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: